Slotevent 5 februari – Liever lokaal

Het evenement "Liever Lokaal Slotevent" op 5 februari, georganiseerd door UNIZO Merksplas, vierde het succes van lokale handelaars en bood inspiratie voor verdere groei en samenwerking.

In de gemeentelijke nieuwsbrief van 1 februari verscheen een opmerkelijk artikel met de titel ‘Shop Lokaal’. Tussen 9 december 2023 en 14 januari 2024 werd de eindejaarsactie extra feestelijk in onze gemeente. Onder de noemer ‘Liever Lokaal’ organiseerde onze gemeente samen met UNIZO en de provincie Antwerpen een prachtige eindejaarsactie. Door lokaal te shoppen konden onze inwoners prijzen winnen, waaronder 3 e-bikes van de provincie, en diverse prijzen van lokale handelaren.

Grote Respons in Merksplas

In de gehele provincie namen 41 gemeenten deel aan deze eindejaarsactie, waarbij in totaal 21.000 scans werden verzameld en meer dan 6.000 digitale deelnemers werden aangetrokken. Merksplas scoorde bijzonder goed met 40 deelnemende handelaren en 830 scans, wat ons een mooie 7e plaats opleverde provinciebreed.

Geen E-bike voor Merksplas

Helaas viel de hoofdprijs van de e-bike niet in Merksplas, maar in de gemeenten Bornem, Kalmthout en Hulshout. Desalniettemin waren er tal van andere fantastische prijzen beschikbaar.

Prijsuitreiking en Foto’s

Veel deelnemende handelaren schonken extra prijzen weg die we vanavond zullen uitreiken. Tijdens de prijsuitreiking worden er leuke foto’s gemaakt die later op de UNIZO website te bekijken zullen zijn. Er is zelfs een speciale fotohoek opgezet om ervoor te zorgen dat we alleen maar blije gezichten op de foto’s zien.

Winnaars Spetsersbonnen

Uit alle 834 scans die in onze gemeente werden geregistreerd, heeft de gemeente 5 winnaars geloot die straks een Spetsersbon ter waarde van 50 euro zullen ontvangen.

Digitale of Invulkaart

Het viel op dat veel van onze klanten moeite hadden met het installeren en gebruiken van de app. Daarom kozen velen uiteindelijk voor deelname aan de eindejaarsactie met de klassieke invulkaart. Dit punt zal worden besproken tijdens de nabespreking georganiseerd door de provincie later deze maand.

Hapjes en Welkomstdrank

De hapjes op tafel worden u aangeboden door ’t Zoetrustpunt/De Groenteschuur op Hoekhoven, lekker van de korte keten – duurzaam en lokaal. Het welkomstdrankje wordt u aangeboden door het gemeentebestuur.

Deel op :