Vraag het aan: Unizo Merksplas

Interview met onze bestuursleden - Unizo Provincie Antwerpen magazine

Een nieuwe wind voor Lokale Ondernemersvereniging UNIZO Merksplas. Op donderdagavond 21 december 2023 vond het startevent van UNIZO Merksplas 2.0 plaats bij Colonie 7. Het nieuwe bestuur bracht er een zestigtal ondernemers bij elkaar. “Er is nood aan een nieuwe wind en onderlinge contacten tussen ondernemers. Want in Merksplas alleen zijn we met zo’n 350 bedrijven. De goede zaken uit onze vroegere UNIZO-werking hebben we behouden en nieuwe initiatieven omarmd”, vertellen de vier nieuwe bestuurders: Jef Van Dun, Leen Snels, Danielle Verhaegen en Judith Gers.

Wie is het vernieuwde LOV Merksplas?
UNIZO Merksplas 2.0 bruist opnieuw als een krachtige motor van ondernemerschap. Een kleine, doch sterke groep enthousiastelingen, bestaande uit ervaren leden en verrijkt met de frisse wind van vernieuwing door jong talent. Het team bestaat uit: Leen Snels van Future Building & Investments een bouw & vastgoedbedrijf, Judith Gers van Fietsen Wildiers, Jef Van Dun van Selectair, reisburo Noorderkempen en Danielle Verhaegen van syndicuskantoor D&G Beheer.

Wat is jullie motto/slogan?
“Nieuwe Horizonten, vertrouwde Krachten: UNIZO Merksplas 2.0,
waar ervaring en vernieuwing hand in hand gaan!”

Wat is het grootste (ondernemers)probleem in jullie gemeente en hoe spelen jullie erop in?
Na een uitdagende periode, met name de Covid-periode, bevond LOV Merksplas zich in een neerwaartse spiraal. Vandaag staan we klaar voor een krachtige heropleving, met hernieuwde energie en vastberadenheid. We willen ondernemers weer laten ervaren waarom LOV Merksplas de verbindende schakel is en hoe UNIZO hun groei en
meerwaarde kan stimuleren.

Welke titelsong past best bij jullie bestuur?
Momenteel hebben wij nog geen officiële titelsong, maar maak je geen zorgen die komt er zeker aan zodra we enkele feestjes verder zijn! Tot die tijd swingen we gewoon op de ondernemende tonen van spontane creativiteit. Wie weet wordt onze hit wel geschreven tijdens één van onze volgende bedrijfsuitjes. Bijvoorbeeld in de Zomerbar van de Plantentuin in Merksplas of op de dansvloer tijdens onze 2-daagse reis naar Arnhem, Hoge Veluwe en hanzenstad Doesburg!

Je bent van Merksplas als je…
“Je bent van Merksplas als…” het hoogtepunt van het jaar jouw deelname aan de ‘Vogelpik’ tijdens de jaarlijkse kermis is. Dat is de Merksplas kermis op z’n best! De Vogelpik, een dartswedstrijd op oude, gekke fietsen langs alle cafés in Merksplas, waarbij je probeert het maximaal aantal punten te scoren. En laten we eerlijk zijn, alles wordt grappiger met een pintje bier in de hand. Telkens op dinsdag, na de eerste zondag van oktober, komt Merksplas tot leven met de ‘Vogelpik’, waar de dartpijlen door de lucht suizen en het vrolijke gelach niet te stoppen is!

Waarom zou elke gemeente een UNIZO-LOV moeten hebben?
Een bruisende UNIZO-LOV in elke gemeente is als een krachtige motor die de lokale ondernemingszin stimuleert. Het bevordert samenwerking, faciliteert kennisdeling, lobbyt voor lokale belangen en draagt bij aan een hechte community. Kortom, een actieve UNIZO-LOV is onmisbaar voor een florerende lokale economie.

Wat is jullie grootste ambitie voor 2024?
Onze ultieme ambitie voor 2024? Niets minder dan onophoudelijke groei, groei en nog meer groei, doordrenkt met een sterke connectie tussen onze ondernemers van Merksplas en omstreken. Samen op weg naar succes!

Deel op :